Zelenilo DOO Podgorica i kompanija Telemah juče su realizovali akciju pošumljavanja Park šume Tološi. Najpoznatija sportsko-rekreativna zona u Podgorici je tako dobila još 500 novih sadnica čempresa, crnog bora, česmina, jasena i dudovca koje je donirala kompanija Telemach.

Direktorica Sektora za razvoj proizvoda i komunikacije u kompaniji Telemach, Slobodanka Nikolić poručuje da im je zadovoljstvo što su mart mjesec zaokružili zaista vrijednom donacijom koja će sigurno značiti građanima Podgorice.

“Baš kao što mi u sferi telekomunikacija konstantno transformišemo i inoviramo našu ponudu, vjerujemo da su i “pluća” ovog grada zaslužila nove sadnice koje će dodatno oplemeniti omiljenu lokaciju za rekreaciju i odmor. Ovom donacijom želimo da se pridružimo ozelenjavanju Podgorice, kako bi u perspektivi ona postala još bolje i zdravije mjesto za život”, rekla je Nikolić.

U ovoj kompaniji, kako je kazala Nikolić, briga o okolini uvijek je u fokusu pa kroz svoje svakodnevno poslovanje doprinose važnim ekološkim ciljevima.

“Znamo da sami ne možemo promijeniti ukupnu ekološku sliku, ali vjerujemo da sve kreće iz sopstvene kuće. Zato smo našim korisnicima još od ranije omogućili da umjesto papirnog koriste e-račun koji je besplatan, čuva životnu sredinu i pojednostavljuje način plaćanja. Veliki broj naših korisnika je prepoznao i svoju važnu ekološku ulogu i prešao na elektronski prijem i plaćanje računa, a sigurna sam da će ih u ovoj godini biti još više”, poručila je Nikolić.

PR Zelenila Milica Vukčević kazala je da je raduje činjenica da društveno-odgovorne kompanije poput Telemach-a žele da ulažu i sredstva i vrijeme u očuvanje životne sredine.

“Ovo je naročito važno u trenutnoj situaciji sa pandemijom koronavirusa kada se ljudi sve više okreću prirodi i zdravim stilovima života i zato moramo iskazati veliku zahvalnost za 500 sadnica koje smo zasadili u park šumi Tološi. Nadamo se da je ovo samo početak uspješne saradnje, te da ćemo se uskoro sastati i zajedno realizovati još jednu ovako lijepu akciju za naše sugrađane, naš grad i generacije kojima ostavljamo ljepšu i zeleniju Podgoricu”, rekla je Vukčević.